Waregem Bruist


Waregem ontpopt zich meer en meer tot een bruisende en gastvrije provinciestad. Shopping? Een avondje uit? Keuze te over. Lekker eten en gezellig winkelen gaan er hand in hand. Waregem is ook een jonge stad, met een breed aanbod aan scholen.

Een gevarieerd cultuurleven

Het Cultuurcentrum De Schakel programmeert diverse voorstellingen voor jong en oud. Een concert meepikken of een beurs bezoeken? Welkom in Waregem Expo! Tijdens de zomer kijkt iedereen wekelijks uit naar de Parkies kasteelconcerten, ondertussen een gesmaakte traditie met live optredens van zowel bekende artiesten als nieuw talent.

Wat is er van de sport?

SV Zulte Waregem is een vaste waarde in eerste klasse en heeft zijn stek in het Regenboogstadion . Ook wielerfans verzamelen graag in Waregem. De Vlaamse Ardennen zijn een geliefd parcours voor organisatoren. Vandaar dat heel wat wielerwedstrijden in Waregem en omstreken passeren. De WorldTour-koers Dwars door Vlaanderen heeft er zelfs zijn aankomstplaats.
Zelf sporten of in beweging blijven? Dan kan u terecht in het lokale zwembad of bij de verschillende sportclubs voor golf, squash, tennis, fitness, paardrijden… .

Waregem Koerse

Waregem Koerse

De hoogmis van het paardenrennen. Waregem is het mekka van de paardensport in België. Waregem Koerse trekt elk jaar 40.000 toeschouwers. Een evenement waar de dames graag uitpakken met hun weelderige hoeden. De Grote Steeplechase van Vlaanderen, het hoogtepunt van de race, is de grootste wedren van Vlaanderen. Waregem, stad in galop.

Park Baron Casier

Park Baron Casier

De centrale groene long van Waregem. Vanop het Marktplein wandelt u zo dit stadspark van 8 ha binnen. Het is aangenaam flaneren op de goed onderhouden paden. Oude bomen en vijvers met fonteinen getuigen er van een rijke geschiedenis.

Schilderachtige Leiestreek

Schilderachtige Leiestreek

De Leiestreek: eeuwige inspiratiebron voor kunstenaars, schilders en schrijvers. Een streek die blijft verwonderen. U kan er heel wat toeristische pareltjes bezoeken. Een inspirerend decor voor wandelingen, fietstochten en terrasjes aan de waterkant. Neem alvast een kijkje op toerisme-leiestreek.be.